Serebral Palsi (Çocuk Beyin Felci) Nedir ?
Serebral palsi bebek ve çocuk beyninde oluşan bir hasra bağlı kalıcı duruş, hareket ve denge bozukluğudur. beyindeki hasar ilerleyici değildir ancak çocuğun denge kurma ve hareketlerindeki güçlük zamanla artabilir.
Serebral Palsi’de Hangi Sorunlar Görülebilir?
Hareket güçlüğü, spastisite (kaslarda aşırı gerginlik), kas güçsüzlükleri, denge bozuklukları, istemsiz hareketler, zeka, dikkat ve algı bozuklukları, görme ve işitme sorunları, konuşma güçlüğü, beslenme bozukluğu, büyüme geriliği, salya akıtma, diş çürükleri görülebilir.
Serebral Palsi Tedavisinde Neler Yapılabilir?
Tedavinin asıl unsurunu fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları oluşturur, iş ve uğraşı terapisi, medikal cihazlama, gerektiğinde medikal ve cerrahi tedavi yapılabilir. Eklem hareket açıklığı egzersizleri, germe egzersizleri, postür ve denge egzersizleri, ayakta dik durma ve yürüme egzersizleri, uzay terapi , duyu bütünleme terapileri vbg. pekçok uygulama ve egzersiz tedavilerinin bir arada uygulandığı , aile katılımının şart olduğu ,uzun süreli ve sabır gerektiren bir tedavi süreci vardır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.