Proloterapi Nedir?
Proloterapi kas iskelet sisteminde ağrı ve fonksiyon bozukluğuna yolaçan durumların tedavisinde kullanılan bir enjeksiyon tekniğidir. Yapılan enjeksiyonun amacı sorunlu bölgede vücudun kendi tamirat mekanizmalarını harekete geçirerek dokuların yenilenmesini sağlamaktır. Böylelikle ağrıyı kesmenin yanında altta yatan problem de tedavi edildiğinden hem tedavinin etkinliği yüksektir hem de daha kalıcı bir tedavi olanağı sağlamaktadır.
Proloterapi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılmaktadır?
Kalça ve diz kireçlenmeleri, menisküs problemleri, bel ve boyun fıtıkları, ayak bileği bağ yaralanmaları, omuz kas ve tendon yaralanmaları, omuzda kas sıkışması, tendinitler, tenisçi ve golfçü dirseği, el bileğinde tendon yaralanmaları, kireçlenmeler, topuk dikeni , aşil tendiniti , nöroproloterapi (hemipleji , parapleji, tetrapleji )
Proloterapide Hangi maddeler Kullanılır?
Proloterapide en yaygın kullanılan madde Dekstrozdur (şekerli serum), bunun yanında PRP (kök hücre) CGF (konsantre büyüme faktörü) , ozon gazı da tedavide hastalığa ve hastanın durumuna göre kullanılabilmektedir.
Proloterapi tedavi planlaması nasıl yapılmaktadır?
Öncelikle ayrıntılı bir hikaye alımı, fizik muayene ve yardımcı tanı yöntemleri ile tanı kesinleştirildikten sonra bir takım kan tetkikleri de yapılarak hastanın proloterapiye uygun olup olmadığına karar verilir. Proloterapiye uygun olan hastalara bağları ve kıkırdakları güçlendirmek için gıda takviyesi , yüzeysel sıcak uygulama vs verilebilir.
Proloterapinin yan etkileri nelerdir?
Genellikle ciddi bir yan etkisi yoktur, enjeksiyon yapılırken ağrıyı azaltma kaynaklı kullanılan lokal anesteziklere allerji nadiren gelişebilir, içerikteki şeker çok düşük miktarda olduğundan kan şekerini etkilemez. Enjeksiyondan sonraki ilk 24 saatte daha sık görülmekle birlikte özellikle ilk 72 saatte enjeksiyon yapılan bölgede şiddetli ağrı, ısı artışı olabilmektedir , bu beklenen bir etki olup orada tamir mekanizmasının harekete geçmesiyle ilgilidir, bu süreçte tedavinin etkisini azaltmamak için parasetamol ve tramadol dışında bir ağrı kesici kullanmamanız gerekir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.